Baby Varken
Boek

Baby Varken ([2020])/ concept en productie: ImageBooks, illustraties: Yu-Hsuan Huang

Baby Varken heeft een heerlijk leventje. Ze wroet in de grond op zoek naar eten, doet een dutje in de zon en rolt door de modder om af te koelen. 's Avonds valt ze tegen mama aan in slaap. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met zachtgekleurde illustraties en een stoffen vingerpopje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Een vierkant, hardkartonnen prentenboekje over Baby Varken. Ze gaat op zoek naar een lekkere maiskolf, maakt nieuwe vrienden, doet een dutje in de zon en als ze wil afkoelen, rolt ze heerlijk in de modder. Aan het eind van de dag kruipt ze tegen mama en de andere biggetjes aan om te gaan slapen. Het eenvoudige verhaaltje komt tot leven door een vingerpopje. De kop van het varkentje is uitgevoerd in zachte, lichtroze stof, met geborduurde details, en verstopt in een rond gat midden in het boekje. Als je je vinger achterin het gat steekt, 'popt' het vriendelijke, grappige kopje aan de voorzijde tevoorschijn. De eenvoudige illustraties in animatiestijl hebben vrij rustige kleuren. De stevige uitvoering met twee afgeronde hoeken kan tegen een stootje. Vingerpopboekjes zijn absoluut prettig in gebruik. Geschikt voor de peuterspeelzaal in een een-op-eensituatie, om dreumesen en peuters vertrouwd te maken met boeken en de taalontwikkeling te stimuleren. Deel uit de nu dertiendelige serie 'Vingerpopboek', waarin tegelijkertijd nog drie delen over babydieren verschenen*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464081039

Titel Baby Varken
Auteur Yu-Hsuan Huang
Instelling /ImageBooks Factory
Type materiaal Boek
Uitgave Veghel : ImageBooksTM, [2020]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 11 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Baby Piglet. - San Francisco : Chronicle Books LLC, 2019. - (Finger puppet book)
ISBN 9789464081039
PPN 429257996
Genre dierenleven
Thematrefwoord Varkens ; Dagritme ; Voelboeken
Taal Nederlands