Rupsje scharrelt in de tuin
Boek

Rupsje scharrelt in de tuin ([2022])/ tekst en idee: Studio ImageBooks, illustraties: Zoe Waring

Rupsje hoort zijn vriend Konijn. Maar waar is die toch? Rupsje gaat op zoek. Op zijn zoektocht ontmoet hij ook andere dieren zoals Worm en Mol. Prentenboek met sprankelende kleuren en beweegbare rups. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Zodra Rupsje in de tuin zijn vriend Konijn hoort, gaat hij naar hem op zoek. Tijdens de speurtocht ontmoet hij ook andere dieren zoals Worm en Mol. Hardkartonnen, half afgerond prentenboek met vier geheel gekleurde prenten over dubbele pagina's. Er is gewerkt met contourloze vlakken, frisse kleuren, afsnijdingen en overlappingen. Hier en daar kan de herkenbaarheid lastig zijn, zoals bij de aardbei. Het lage perspectiefgebruik en het zicht op beide ogen van de meeste dieren verhoogt de betrokkenheid. De tekst bestaat uit enkele regels in de tegenwoordige tijd met dialogen en herhalingen die jonge kinderen zullen waarderen: gemoedelijke schrijfstijl. De lezer kan handmatig een 3D-rupsje over de bolle bovenrand van de prenten/voorwerpen laten kruipen. Dat geeft een grappig klittenbandachtig geluid. Nieuwsgierige peutervingertjes kunnen echter ook afdwalen naar de gleuf van het schuifsysteem en de kwetsbare ruimte bij de boekrug. In de serie 'Kleine beestjes' verscheen onder andere 'Vlindertje fladdert over de boerderij'*. Hardkartonnen prentenboek met beweegbaar rupsje. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464080773

Titel Rupsje scharrelt in de tuin
Instelling ImageBooks Factory
Secundaire auteur Zoe Waring
Type materiaal Boek
Uitgave Veghel : ImageBooksTM, [2022]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Een vrolijk, interactief boek met geluid. - Omslag vermeldt: Schuif jij me heen en weer?
ISBN 9789464080773
PPN 435360809
Genre dierenleven
Thematrefwoord Natuur ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kleine beestjes
Boek

Kleine beestjes (2021-...)

vol.
Uitgeleend