Lang leve de keizer
Boek

Lang leve de keizer (januari 2024)/ Britt Zwijnenberg, tekstredactie: Cathinca van Sprundel ; illustratie landkaart: Lotte van den Noort

Als de 16-jarige Usiu ontdekt dat ze de vloek van magie heeft, meldt ze zich bij de rechtbank, zoals goede burgers horen te doen. Maar al snel komt ze erachter dat de regering geheimen bewaart en moet ze zien te ontsnappen aan een duistere toekomst. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een young adult fantasyverhaal over een totalitaire samenleving waarin magie niet langer geaccepteerd wordt. In een wereld waar ooit magiërs heersten, is magie verbannen. De regering van Xaphan spoort magiërs op en stuurt ze naar heropvoedingskampen om de vrede te bewaren. De zestienjarige Usiu ontdekt dat ze magische krachten bezit en meldt zich zonder aarzelen bij de rechtbank, in de hoop dat de keizer haar van haar magie zal bevrijden. Maar ze begint te twijfelen aan de beloofde toekomst, wanneer ze ontdekt dat de regering geheimen bewaart. Zal ze kunnen ontsnappen aan de duistere toekomst die haar te wachten staat? Spannend en avontuurlijk geschreven. Met een kaart van het fictieve gebied in zwart-wit. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493265707 | 274 pagina's

Titel Lang leve de keizer
Auteur Britt Zwijnenberg
Secundaire auteur Cathinca van Sprundel ; Lotte van den Noort
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Dutch Venture Publishing, januari 2024
Overige gegevens 274 pagina's - kaart - 24 cm
ISBN 9789493265707
PPN 440171016
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Geheimen ; Totalitarisme
Taal Nederlands