Mona Lisa en de anderen
Boek

Mona Lisa en de anderen ([2023])/ Alice Harman, met illustraties van Quentin Blake ; vertaald [uit het Engels] door Sandra C. Hessels

Beroemde kunstwerken stellen zich aan je voor. Hoe zijn ze ontstaan, en wat is hun plaats in de geschiedenis? Met foto's en illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief jeugdboek over beroemde kunstwerken. In dit boek stellen een aantal van de beroemdste kunstwerken ter wereld zich voor, zoals de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, het zelfportret van Rembrandt van Rijn, het standbeeld Venus van Milo en de grote sfinx van Tanis. De kunstwerken vertellen de lezer interessante weetjes over zichzelf, hoe ze zijn ontstaan, en over hun plek in de geschiedenis. Geschreven in een verhalende, vlotte en humoristische stijl. Met foto's en illustraties. Vanaf ca. 9 jaar. Alice Harman is een Britse kinderboekenauteur. Haar boeken stonden op de shortlist voor de UKLA Book Awards 2022 en op de longlist voor de BluePeter Book Awards van 2021. Haar werk is vertaald in twaalf talen en besproken in diverse toonaangevende publicaties, zoals The New York Times Book Review en The Wall Street Journal. Quentin Blake is een Britse internationaal gevierde illustrator, bekend om zijn samenwerkingen met schrijvers als Roald Dahl, John Yeoman en David Walliams. Hij won de Kate Greenaway Medal en de Hans Christian Andersen Award.

Specificaties

Nederlands | 9789047715795 | 95 pagina's

Titel Mona Lisa en de anderen
Auteur Alice Harman
Secundaire auteur Quentin Blake ; Sandra C. Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2023]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 29 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Mona Lisa and the others. - London : Thames & Hudson Ltd, (c)2022
ISBN 9789047715795
PPN 439146674
Rubriekscode 701.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kunstgeschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstgeschiedenis