Het luik van sneeuw
Boek

Het luik van sneeuw ([2023])/ Emily Holmes Coleman, vertaald [uit het Engels] door Lisette Graswinckel ; met een nawoord van Claire-Louise Bennett

Een vrouw belandt na haar bevalling in een psychiatrische kliniek, waar ze worstelt met haar waanbeelden en vrienden en vijanden maakt onder de medepatiënten.

Aanwezigheid

Recensie

Een aangrijpende autobiografische roman over een psychiatrische patiënt. Marthe Gail worstelt met haar geestelijke gezondheid. Ze is opgenomen in een instelling genaamd Gorestown State Hospital. Op sommige dagen gelooft Marthe Gail dat ze God is, op andere dagen Jezus Christus. Haar baby is dood, vermoedt ze. Ze navigeert door de verschillende ruimtes van het ziekenhuis, maakt vrienden en vijanden onder de medepatiënten en ontvangt bezoek van haar man. Haar herinneringen beginnen terug te komen wanneer ze een stap dichter bij ontslag komt. Toegankelijk en afwisselend beeldend en beschrijvend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Emily Holmes Coleman (1899 - 1974) was een Amerikaanse schrijfster. Ze verbleef na de geboorte van haar zoontje twee maanden in een psychiatrische kliniek, een periode waarvan ze op volstrekt unieke wijze verslag doet in 'Het luik van sneeuw'. In 1926 vestigde zij zich in Parijs, waar Holmes Coleman bevriend raakte met Djuna Barnes en Peggy Guggenheim. 'Het luik van sneeuw' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1930.

Specificaties

Nederlands | 9789083335766 | 188 pagina's

Titel Het luik van sneeuw
Auteur Emily Holmes Coleman
Secundaire auteur Lisette Graswinckel ; Claire-Louise Bennett
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2023]
Overige gegevens 188 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The shutter of snow. - New York : George Routledge & Sons, (c)1930
ISBN 9789083335766
PPN 438766881
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Psychiatrische patienten ; Psychiatrische inrichtingen ; Vriendschap
Taal Nederlands