Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ik ben Pelgrim
Boek

Ik ben Pelgrim ([2023])/ Terry Hayes, vertaling [uit het Engels] Henk Popken

Een Amerikaanse ex-spion krijgt opdracht op zoek te gaan naar de man die zich op Saudi-Arabië wil wreken door hun bevriende natie, de Verenigde Staten, te vernietigen met een chemisch wapen.

Aanwezigheid

Recensie

In New York wordt een vermoorde vrouw aangetroffen. Het valt de auteur van een boek over forensisch onderzoek op dat de moordenaar zijn werk gebruikt heeft om identificatie van het slachtoffer te voorkomen. In Jeddah wordt een man onthoofd, reden voor zijn zoon om zich tot de radicale islam te bekeren en een plan uit te denken om de grote vijand (Amerika) een enorme slag toe te brengen. Hiertoe doet hij onderzoek naar virussen, maar bij het testen ervan op gevangenen loopt het niet helemaal volgens plan. De Amerikaanse regering is nu gewaarschuwd voor het gevaar en stuurt zijn beste agent (codenaam Pelgrim, de auteur van het eerdergenoemde forensische boek) om de zoon op te sporen: een race tegen de klok. Dit is een omvangrijke thriller waarvan iedere pagina het lezen waard is. Een knap en vakkundig uitgewerkt plot, interessante, goed uitgediepte personages, spanning, actie op allerlei locaties. De auteur is goed ingevoerd in het werk en de werkwijze van geheime diensten en heeft zich verdiept in de diepere motivatie en redeneertrant van fanatieke islamterroristen. Als debuut meer dan geslaagd.

Specificaties

Nederlands | 9789400511323 | 768 pagina's

Titel Ik ben Pelgrim
Auteur Terry Hayes
Secundaire auteur Henk Popken
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 768 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : A.W. Bruna Fictie, 2014 - Vertaling van: I am Pilgrim. - London : Bantam Press, 2013
ISBN 9789400511323
PPN 439295904
Genre spionageroman - thriller
Taal Nederlands