Ontvoerd
Boek

Ontvoerd ([2023])/ Kristina Ohlsson, uit het Zweeds vertaald door Ron Bezemer

Een Boeing 747, op weg naar New York, zal door terroristen worden opgeblazen als er niet aan een aantal eisen wordt voldaan. Frederika Bergman en Alexander Recht uit Stockholm moeten de zaak tot een goed einde brengen.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde thriller in de serie rond Alexander Recht en Frederika Bergman uit Stockholm. In een net opgestegen Boeing 747, bestemming New York, is een brief gevonden waarin gedreigd wordt een bom aan boord tot ontploffing te brengen als er niet aan een aantal eisen wordt voldaan: het sluiten van een Amerikaanse gevangenis in Afghanistan en het vrijlaten van een in Zweden gevangen zittende terrorist. Commissaris Recht, inmiddels werkzaam bij de rijksrecherche, zijn voormalige collega Frederika Bergman van het Ministerie van Justitie en de chef anti-terrorisme-eenheid Eden Lundell moeten de zaak tot een goed einde zien te brengen. Een race tegen de tijd. Een goed geschreven, zeer spannende Zweedse thriller van hoge kwaliteit, met een goede plot en sfeertekening. Het wisselende perspectief en de aandacht voor de privélevens van de personages zorgen voor goed uitgewerkte en geloofwaardige hoofdpersonen. De spanning wordt mooi opgebouwd en houdt de lezer tot aan het eind op het puntje van zijn stoel. De auteur is politicoloog en werkte onder meer voor het Zweedse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Geheime Dienst. Alle drie haar vorige thrillers waren in VN's Detective & Thrillergids goed voor vier sterren. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044366211 | 335 pagina's

Titel Ontvoerd
Auteur Kristina Ohlsson
Secundaire auteur Ron Bezemer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2023]
Overige gegevens 335 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Paradisoffer, 2012. - Stockholm : Pirat Förlaget, 2012 - Oorspronkelijke titel: Paradijsoffer. - Vianen : The House of Books, 2013
ISBN 9789044366211
PPN 438292235
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Fredrika Bergman-serie
Boek

Fredrika Bergman-serie (2022-...)

vol. dl. 4
Uitgeleend
Kristina Ohlsson