Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De wereld als fabriek
Boek

De wereld als fabriek industrie ([2020])/ auteurs: Lotte de Boer, Suzanne Mooi, Projectgroep Delubas, m.m.v. Ferry Piekart, redactie: Bieke Liefting, Henriette Raudszus, Sanne Verstraten, Marjolein Wennekers

Leer van alles over de industriële wereld en de verschillende manieren waarop industriële producten, zoals kleding en speelgoed, worden gemaakt. Met veel foto's en kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief jeugdboek met weetjes en verhalen over industrieën en fabrieken. Het boek belicht hoe de meeste producten die we dagelijks gebruiken, zoals kleding en speelgoed, niet in één land worden gemaakt, maar een wereldwijde productieketen hebben. Het geeft het voorbeeld van ruwe aardolie die van Noord-Amerika naar Europa wordt vervoerd om te worden verwerkt tot plastic, dat vervolgens in Azië wordt gebruikt om diverse producten te maken. In lichtvoetige, afwisselend verhalende en informatieve stijl geschreven. Met veel kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 11 jaar. Het boek maakt deel uit van de serie 'Atlantis : wereld van verhalen'*. Dit deel is toegespitst op kinderen uit groep 8 van de basisschool.

Specificaties

Nederlands | 9789053008089 | 89 pagina's

Titel De wereld als fabriek : industrie
Secundaire auteur Lotte de Boer ; Bieke Liefting
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2020]
Overige gegevens 89 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
ISBN 9789053008089
PPN 421383399
Rubriekscode 380
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Industrieën ; Fabrieken
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Industrieën

Relaties/Serie

Atlantis. Groep 8
Boek

Atlantis. Groep 8 wereld van verhalen (2020-...)

vol. leesboek 2
Uitgeleend