Rommeldebom! Wat doet de bulldozer
Boek

Rommeldebom! Wat doet de bulldozer ([2023])/ Illustraties: Ailie Busby, Tekst: Sam Taplin ; Ontwerp: Matt Durber ; Geluiden: Anthony Marks ; Vertaling: Els Peeters

Op de bouwplaats wordt hard gewerkt. Door de schuifjes heen en weer te bewegen is het geluid te horen. Prentenboek vol kleurige illustraties met veel details. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Hardkartonnen boek met afgeronde hoeken over allerlei voertuigen die te vinden zijn op een bouwplaats, zoals de bulldozer, een grijper, een voorheftruck en de graafmachine. Op de kleurrijke spreads zien we steeds wat de voertuigen allemaal kunnen doen en die worden bediend door dieren. Door op elke spread een schuifje op en neer te bewegen is het geluid dat een bepaald voertuig op de spread maakt te horen. De geluiden staan ook in de tekst die verder niet verhalend is. De tekst noemt slechts de voertuigen en het geluid dat zij maken. Op de vier hardkartonnen spreads van de bouwplaats zijn veel details te zien, die benoemd kunnen worden en spelenderwijs een bijdrage leveren aan de woordenschat van peuters. Het is tamelijk eenvoudig om samen bij interactief bekijken zelf een verhaal bij elke spread te verzinnen. Het boek is bestand tegen veelvuldig gebruik. Deze uitgeverij maakt meer van dit soort geluidenboekjes voor peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781805074861

Titel Rommeldebom! Wat doet de bulldozer
Auteur Sam Taplin
Secundaire auteur Ailie Busby ; Matt Durber ; Antony Marks ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Usborne Uitgeverij, [2023]
Overige gegevens 10 Ongenummerde pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Usborne Slinder Sound Books Rummble! - Usborne Publishing Limited 2023
ISBN 9781805074861
PPN 441346545
Thematrefwoord Bouwvakarbeiders ; Geluiden ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands