Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dieren in de stad
Boek

Dieren in de stad ([2023])/ Lucas Arnoldussen & Marja Baeten, illustraties: Gertie Jaquet ; foto's: Shutterstock

Welke dieren leven er in de stad? In acht verhalen maken kinderen kennis met een meerkoet, een vos, een vleermuis en meer. Met informatie over de leefwijze en het gedrag van de dieren en met kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrolijk en leerzaam kinderboek over acht dieren die in de stad leven. Wat leeft er in de stad? Via een spannend of grappig verhaal maken kinderen kennis met een meerkoet, een vos, een duif, een rat... Deze dieren wonen in een gracht, in een dakgoot of op een binnenplaatsje. Na elk verhaal is er een dubbele kijkplaat met informatieve illustraties en interessante weetjes over hoe de dieren leven en zich gedragen tussen huizen, mensen en verkeer. De korte verhaaltjes zijn geschreven in lichtvoetige stijl, de informatie over de besproken dieren is vlot en nuchter geschreven. Met vrolijke en aansprekende dierenillustraties en foto's in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044852325

Titel Dieren in de stad
Auteur Lucas Arnoldussen
Secundaire auteur Marja Baeten ; Gertie Jaquet
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2023]
Overige gegevens 52 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Clavis informatief
ISBN 9789044852325
PPN 441301398
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Steden ; Meerkoeten ; Vossen ; Vleermuizen ; Duiven ; Ratten ; Steenmarters ; Zilvermeeuwen ; Wespen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Steden