Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Chai
Boek

Chai 18 x overleven en over leven voor, tijdens en na de Holocaust (2023)/ tekst: Alice ten Napel, fotografie: Claudia Kamergorodski

Achttien waargebeurde verhalen van Nederlandse Joden die de Tweede Wereldoorlog overleefden en vertellen over de vernietigende impact van de Holocaust op hun leven. Met kleurenportretten.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundeling persoonlijke verhalen van achttien Nederlandse Joden die de Tweede Wereldoorlog overleefden en vertellen over de vernietigende impact van de Holocaust op hun leven. Sommigen van hen braken pas na decennia het zwijgen over de gruwelen die ze als kinderen meemaakten. Lijden laat verwoestende sporen na, zoals eenzaamheid en identiteitsverlies. Ondanks de wanhoop, toont het boek ook de veerkracht en vechtlust van de overlevers. 'Chai' biedt hoop: chai is Hebreeuws voor leven. Binnen de gematria heeft chai de getalswaarde achttien, zo staat achttien symbool voor het leven. Persoonlijk en aangrijpend geschreven. Met kleurenportretten. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Alice ten Napel is een Nederlandse auteur.

Specificaties

Nederlands | 9789083342405 | 428 pagina's

Titel Chai : 18 x overleven en over leven voor, tijdens en na de Holocaust
Auteur Alice ten Napel
Secundaire auteur Claudia Kamergorodski
Type materiaal Boek
Uitgave [Almere] : Alice ten Napel, 2023
Overige gegevens 428 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789083342405
PPN 438879104
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Joden; Nederland; Verhalen ; Jodenvervolging; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Joden