Project mens
Boek

Project mens iedereen is gelijk en toch anders ([2023])/ Mirjana Petrovic, met illustraties van Sanne Miltenburg ; tekstredactie: Jillian Emanuels

Tijdens Project mens onderzoeken de leerlingen van meester Milan hun overeenkomsten en verschillen. Ook vertellen ze over hun ervaringen met vooroordelen en discriminatie. Informatief boek over culturele verschillen met weetjes, tips, quizvragen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief kinderboek over culturele verschillen, gelijkheid, vooroordelen en discriminatie. Ieder kind in de schoolklas van meester Milan is anders. Tijdens het schoolprogramma 'Project mens' onderzoeken Mei Li, Zula, Amir, Orlando en Saar hun overeenkomsten en verschillen, en vertellen over hun ervaringen met vooroordelen en discriminatie. Het boek bespreekt in dit kader namen, huidskleur, haar, culturele achtergrond en geloof. Tussen het verhaal door staan weetjes, quizvragen en tips. In empathische, moderne en verhalende stijl geschreven. Met eenvoudige en inclusieve zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar. Mirjana Petrovi is een Joegoslavische auteur. Ze schreef een klein aantal boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789085602163 | 88 pagina's

Titel Project mens : iedereen is gelijk en toch anders
Auteur Mirjana Petrovic
Secundaire auteur Sanne Miltenburg ; Jillian Emanuels
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Niño, [2023]
Overige gegevens 88 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789085602163
PPN 440371589
Rubriekscode 305.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cultuurverschillen ; Gelijkheid ; Discriminatie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Cultuurverschillen