Kampioenen van de geschiedenis
Boek

Kampioenen van de geschiedenis (februari 2024)/ Yuval Noah Harari, David Vandermeulen, Daniel Casanave, ingekleurd door Claire Champion ; vertaald [uit het Engels] door Inge Pieters

Stripverhaal over de geschiedenis van de evolutionaire ontwikkeling van de mensheid vanaf de homo sapiens tot in de 21ste eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Het derde deel van de stripreeks 'Sapiens: een beeldverhaal' gebaseerd op het boek 'Sapiens. Een kleine geschiedenis van de mensheid' (2011)* van Yuval Noah Harari. In de eerste twee delen van de reeks werd getoond hoe de soort Homo sapiens van nomaden in kolonisten veranderde, hoe de eerste wereldrijken ontstonden en hoe oorlog, hongersnood, ziekte en ongelijkheid tot de menselijke conditie gingen behoren. Dit deel van de serie belicht historische gebeurtenissen die de mensheid voor het eerst als een eenheid lieten zien. Door middel van een spelshow vol referenties uit de popcultuur wordt de strijd tussen wereldrijken, geld en religie ontleed, met als centrale vraag: wie is de echte kampioen van de geschiedenis? Ballonstrip in kleur met originele, speelse kleurenillustraties. Yuval Noah Harari (Kirjat Ata, 1976) is een wereldberoemde Israëlische schrijver en historicus. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789400411210 | 272 pagina's

Titel Kampioenen van de geschiedenis
Auteur Daniel Casanave
Secundaire auteur David Vandermeulen ; Yuval Noah Harari ; Claire Champion ; Inge Pieters
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Thomas Rap, februari 2024
Overige gegevens 272 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Les maîtres de l'histoire. - Paris : Albin Michel. - (Sapiens)
ISBN 9789400411210
PPN 440360803
Rubriekscode 903
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Algemene geschiedenis; Stripverhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Algemene geschiedenis

Relaties/Serie

Sapiens
Boek

Sapiens (2020-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Daniel Casanave