Strijd om de kathedraal
Boek

Strijd om de kathedraal ([2023])/ Jacques Vriens, illustraties binnenwerk: Henk Kneepkens

Als Thies de blinde Mette leert kennen, wil zij alles weten over de kathedraal waar zijn vader bouwmeester is. Er gebeuren echter vreemde dingen bij de kathedraal, en ook Mette loopt gevaar. Durft Thies voor haar op te komen? Vanaf ca. 10 jaar. In lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannende jeugdroman die zich afspeelt in het zuiden van Nederland rond het jaar 1400. Thies droomt ervan om toneelspeler te worden, maar zijn vader zegt dat hij hem op moet volgen als bouwmeester van de kathedraal. Als Thies de blinde Mette leert kennen, wil zij alles weten over de kathedraal, en Thies gebruikt zijn verteltalent om haar het gebouw te laten zien. Maar de bouw van de kathedraal wordt gesaboteerd, en er vallen zelfs doden. Ook het leven van Mette komt op zijn kop te staan, en niemand wil haar helpen - mensen beweren dat ze een heks is. Alleen Thies durft voor haar op te komen, maar daarvoor moet hij wel in verzet komen tegen zijn vader... 'Strijd om de kathedraal' is in vloeiende stijl geschreven en sleept de lezer moeiteloos mee in het verhaal. Een spannend boek met levendige personages voor lezers die houden van verhalen over vroeger. Met een enkele zwart-witillustratie. Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 1946) is een bekende onderwijzer en jeugdauteur. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en de Thea Beckmanprijs. Vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789463245692 | 171 pagina's

Titel Strijd om de kathedraal
Auteur Jacques Vriens
Secundaire auteur Henk Kneepkens
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2023]
Overige gegevens 171 pagina's - zwart-wit illustratie - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave in een reguliere druk: Houten : Van Holkema & Warendorf, (c)2012 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463245692
PPN 441336256
Genre historische roman
Thematrefwoord Middeleeuwen ; Kathedralen ; Vriendschap ; Blinden
Taal Nederlands