Nord-Pas-de-Calais
Boek

Nord-Pas-de-Calais ([2023])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Bettina von Ehrenthal, Nicolet de Jong ; eindredactie Frans van der Heijden

Aanwezigheid

Recensie

Het deel over het gebied Nord - Pas-de-Calais in het noordwesten van Frankrijk in de Michelin-reeks 'De groene reisgids' is opgebouwd volgens het bekende stramien: een deel praktische inlichtingen, een hoofdstuk achtergronden en dan de vijf gebieden waarin deze streek is onderverdeeld, te weten: Lille en omgeving; Flandre; Frans-Henegouwen en de Avesnois; Côte d'Opale en de streek rond Saint-Omer; Arras en Artois. De bezienswaardigheden zijn met het bekende sterrensysteem gequoteerd - de reis waard (drie sterren), een omweg waard (twee sterren) en interessant, als u in de buurt bent (een ster). Natuur, cultuur en toeristische toppers komen gelijkmatig aan bod. De informatie is degelijk en gedetailleerd. Ook een aantal autotochten is overzichtelijk uitgewerkt, maar een goede streekkaart blijft onontbeerlijk. Het sterkste punt van deze reeks blijft de doordachte en praktische aanpak, met groot gebruiksgemak voor de reiziger. Met duidelijke kaartjes en foto's in kleur, verwijzingen naar de bijbehorende Michelin-kaarten, een woordenlijst en een register. Op het uitklapbaar omslag een overzichtskaart, kaarten van de metro- en tramlijnen en legenda. Kleine druk. Geactualiseerde druk*.

Specificaties

Nederlands | 9789401489287 | 415 pagina's

Titel Nord-Pas-de-Calais
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Bettina von Ehrenthal ; Frans van der Heijden
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 415 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 22 cm
Annotatie ISSN van de serie: ISSN 0763-1391 - Op omslag: Opaalkust, Lille, Arras - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2016 - Met register - Vertaling van: Nord-Pas-de-Calais. - Paris : Michelin. - (Guide vert)
ISBN 9789401489287
PPN 440197422
Rubriekscode Frankrijk 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nord-Pas-de-Calais; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk

Relaties/Serie

Toeristische gids
Boek

Toeristische gids (1985-...)

vol.
Uitgeleend