Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving
Boek

Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving het PEACE-model (2023)/ Fanny Matheusen, illustraties: Annemie Berebrouckx

Beschouwing over professioneel handelen in een meerstemmige samenleving, aan de hand van een methodiek die zich spitst op het leren omgaan met diverse denkkaders. Met zwart-witillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam boek over professioneel handelen op de werkvloer in een meerstemmige samenleving. De auteur behandelt de uitdagingen en mogelijkheden van diversiteit en meerstemmigheid in de samenleving, met name op de werkvloer, in dienst- of zorgverlening en in het onderwijs. Door middel van tips, reflectievragen en voorbeelden biedt ze inzicht in kruispuntdenken en interculturele competentie, en biedt ze handvatten om met een open blik te handelen en denken. De auteur legt dit uit aan de hand van het PEACE-model: een methodiek om beter om te gaan met verschillende denkkaders. Didactisch en met diepgang geschreven. Met zwart-witillustraties. Geschikt voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Fanny Matheusen is een Belgische transitiepedagoge, keynotespeaker, oprichter en bezieler van Goesthing bv, initatiefneemster van HUMMUS, The Art of Deep Democracy, en auteur.

Specificaties

Nederlands | 9789401496797 | 240 pagina's

Titel Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving : het PEACE-model
Auteur Fanny Matheusen
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo Campus, 2023
Overige gegevens 240 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401496797
PPN 44045865X
Rubriekscode 367.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diversiteit; Bedrijven
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Diversiteit