De winkelstraat
Boek

De winkelstraat groot uitklapboek met flappen! (2024)/ Ingela P. Arrhenius, Jonathan Emmett

In de gezellige winkelstraat vind je allerlei winkels, zoals een bakkerij en een feestwinkel, maar ook een restaurant. In de modewinkel koopt pinguin Stig een nieuw pak en boven de wasserette doet kangoeroe Katinka een dutje. Hardkartonnen leporello, die kan worden uitgevouwen tot winkelstraat. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze leporello in de vorm van een huis met puntdak vormt opengevouwen een lange winkelstraat. Aan de voorzijde zijn alle winkelpandjes te zien, met steeds boven en beneden een flapje waarachter het interieur verstopt zit. Een bakkerij en kledingwinkel, maar ook bijvoorbeeld een wasserette, een kapperszaak, een feestwinkel, krantenkiosk en een restaurant komen aan bod. De bovenverdieping hoort soms bij de winkel, dan weer woont er iemand, die net wakker wordt of aan het eten is. Aangeklede dieren met menselijke attributen als rollator en kinderwagen zijn de personages, maar er is geen sprake van een verhaal. Losse taferelen (vaak alledaagse bezigheden) worden op de achterzijde van de flapjes beschreven in korte teksten in zwarte schreefloze letters. Het boek is gemaakt van stevig karton zodat het winkelstraatje helemaal uitgeklapt kan staan. De achterzijde van de leporello toont een park, zonder flapjes en tekst. De gestileerde afbeeldingen van de bekende Zweedse vormgeefster/illustratrice zijn bijzonder door hun (beperkte) kleurgebruik en retrostijl. Het boek sluit met een drukknoop. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025769727

Titel De winkelstraat : groot uitklapboek met flappen!
Auteur Ingela P. Arrhenius
Secundaire auteur Jonathan Emmett
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens Leporello (25 ongenummerde pagina's) - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst en concept Jonathan Emmett, illustraties Ingela P. Arrhenius - Vertaald uit het Engels - Boek in de vorm van een huis - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: Alphabet street. - London : Nosy Crow, 2018
ISBN 9789025769727
PPN 441426026
Thematrefwoord Winkelen ; Beweegbare boeken ; leporello's
Taal Nederlands