Wat hoor je daar?
Boek

Wat hoor je daar? (2022)/ met foto's van Allard Bovenberg, Eddo Hartmann en Jaap Vliegenthart

Muizenvriendjes Sam en Julia wonen in het grote muizenhuis. Soms speelt Sam trompet, bakken de muizen samen een taart of is Julia aan het timmeren. Welke geluiden hoor je dan? Vrijwel tekstloos, vierkant hardkartonnen fotoprentenboekje met losse scènes rond het knusse muizenhuis. Met geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Over muizenvriendjes Sam en Julia* verschenen diverse succesvolle prentenboeken en voorleesboeken. Dit hardkartonnen peuterboekje is een leuke toevoeging: het is een vrijwel tekstloos fotoprentenboekje met zes losse scènes met geluidsknoppen. De illustraties over dubbele pagina's laten Sam en Julia in verschillende situaties zien. Steeds wordt antwoord gegeven op de vraag uit de titel: Wat hoor je daar? Als enige tekst staat in een stempelachtige cirkel een beschrijving van het geluid, bv. 'Ik hoor een xylofoon'. Door op het verzonken geluidsknopje te drukken, klinkt het geluid van de xylofoon waar het muisje op speelt. Zo zijn ook een scheepshoorn, Sam die trompet speelt, vallende eieren tijdens het taart bakken, een doortrekkende wc en een timmerende Julia te horen. De auteur werd bekend door het enorme geknutselde muizenhuis met tientallen kamers. Inmiddels heeft ze met haar familiebedrijf nog veel meer muizenruimtes en bijbehorende verhalen gemaakt. De kleurenfoto's tonen de interieurs en decors, met volgestouwde kamers vol grappige spulletjes die ook dienen als kijk- en zoekelementen. Alles straalt een knusse, ouderwetse gezelligheid uit, net als de grappige aangeklede muizen. In het verdikte achterplat is het batterijdoosje met aan-en-uitknopje verwerkt. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047627739

Titel Wat hoor je daar?
Uniforme titel Sam en Julia Geluidenboekje
Instelling /The Mouse Mansion Company, Amsterdam
Secundaire auteur Allard Bovenberg
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2022
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Sam en Julia en Geluidenboekje. - Concept en tekst: The Mouse Mansion Company BV - 1e druk: 2020
ISBN 9789047627739
PPN 441426654
Thematrefwoord Geluiden ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman