De showman
Boek

De showman de invasie die de wereld schokte en van Volodymyr Zelensky een leider maakte (2024)/ Simon Shuster, vertaald uit het Engels door Rob de Ridder en Janet Limonard

Biografie van de president van de Oekraïne (1978) met de nadruk op de periode van de Russische invasie in Oekraïne en het nog voortdurende conflict.

Aanwezigheid

Recensie

Een biografie van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky (1978). Simon Shuster volgt het leven en leiderschap van Volodymyr Zelensky, van zijn carrière als komiek tot zijn rol als president tijdens de Russische invasie van Oekraïne. Hij baseert zich op vier jaar verslaggeving, reizen met Zelensky naar het front en interviews met zijn naasten en vijanden. Het boek beschrijft Zelensky's ervaringen in een atoombunker tijdens de eerste weken van de invasie en hoe hij Oekraïne naar cruciale overwinningen leidde na de terugtrekking van de Russen uit Kyiv. In verhalende stijl geschreven. Met kleurenfoto's en kaarten. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Simon Shuster is al zeventien jaar verslaggever in Oekraïne en Rusland, de meeste tijd als vaste schrijver voor TIME Magazine. Hij bericht over de oorlog sinds 2014, toen hij de eerste buitenlandse journalist was die op de Krim arriveerde nadat Russische soldaten het schiereiland hadden bezet. Toen de invasie begon was Simon maandenlang bij het team van de president en had hij toegang tot hun regeringscomplex in Kyiv.

Specificaties

Nederlands | 9789048872121 | 461 pagina's

Titel De showman : de invasie die de wereld schokte en van Volodymyr Zelensky een leider maakte
Auteur Simon Shuster
Secundaire auteur Rob de Ridder ; Janet Limonard
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Hollands Diep, 2024
Overige gegevens 461 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - foto's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The showman. - William Morrow, 2024
ISBN 9789048872121
PPN 439496128
Rubriekscode Oekraïne 947.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelensky, Volodymyr; Biografieën
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Zelensky