Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Demon Copperhead [Nederlands]
Boek

Demon Copperhead [Nederlands] roman ([2024])/ Barbara Kingsolver, vertaling [uit het Engels]: Jetty Huisman en Monique ter Berg

Een jongen groeit op in de Appalachen en slaat zich ondanks de ellende die hem overkomst met vastberadenheid en humor door het leven.

Aanwezigheid

Recensie

Een beeldend verhaal over een jongen die opgroeit te midden van armoede en drugsverslaving in de Appalachen. Damon, bijgenaamd 'Demon Copperhead', is de zoon van een alleenstaande tienermoeder die worstelt met een verslaving aan pijnstillers. Na een overdosis van zijn moeder belandt hij in verschillende pleeggezinnen waar hij te maken krijgt met kinderarbeid, verwaarlozing en mishandeling. Ondanks zijn moeilijke omstandigheden, blijkt hij talent te hebben voor American football. Maar na een blessure en het gebruik van zware pijnstillers, dreigt de cyclus van verslaving in zijn familie zich te herhalen. Ondanks alles blijft zijn wil om te overleven overheersen. Meeslepend en invoelend geschreven. Barbara Kingsolver (Annapolis, 1955) is schrijver, dichter en essayist. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in verschillende landen uitgegeven. Ze ontving voor 'Demon Copperhead' de Pullitzer Prize en de Women's Prize for Fiction 2023.

Specificaties

Nederlands | 9789029098656 | 543 pagina's

Titel Demon Copperhead [Nederlands] : roman
Auteur Barbara Kingsolver
Secundaire auteur Monique ter Berg ; Jetty Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2024]
Overige gegevens 543 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Demon Copperfield. - London : Faber & Faber, 2022
ISBN 9789029098656
PPN 440367239
Genre sociale roman
Thematrefwoord verslaving ; Armoede ; Familie ; Appalachen
Taal Nederlands