De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf
Boek

De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf roman ([2024])/ Maria Kager, illustratie binnenwerk: Laura Wijkhuizen

Een vrouw kijkt terug op haar jeugd en op haar relatie met haar buitenissige vader, die directeur was van de Haarlemse koepelgevangenis.

Aanwezigheid

Recensie

Een psychologische roman over een ongewone vader-dochterrelatie en over het gevangeniswezen. Frida Wolf groeit op met een excentrieke vader: een gevangenisdirecteur die rookt, drinkt, zijn dochter meeneemt bij het plegen van diefstallen en haar leert omgaan met wapens. Haar vader lijkt zich meer te vereenzelvigen met de gedetineerden van de Haarlemse koepelgevangenis dan met zijn collega's bij Justitie. Na een tragisch ongeluk wordt de gevangenis een groter deel van het gezinsleven. Jaren later vraagt Frida zich af hoeveel invloed de gevangenis op haar leven heeft gehad. In lichtvoetige, heldere stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Maria Kager (1978) groeide op in Haarlem. Ze promoveerde in de literatuurwetenschappen aan Rutgers University (VS), en publiceerde onder meer in De Gids, Tirade, De Reactor en De Groene Amsterdammer. 'De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf' is haar debuutroman.

Specificaties

Nederlands | 9789029547338 | 328 pagina's

Titel De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf : roman
Auteur Maria Kager
Secundaire auteur Laura Wijkhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, [2024]
Overige gegevens 328 pagina's - 22 cm
ISBN 9789029547338
PPN 439114977
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Vader-dochter relatie ; Gevangeniswezen
Taal Nederlands