De eed van Arminius
Boek

De eed van Arminius ([2023])/ scenario van Valérie Mangin, tekeningen van Thierry Démarez ; inkleuring van Jean-Jacques Chagnaud ; artistieke directie, logo en maquette Denis Bajram ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

De Romeinse senator Alex wordt ontvoerd door Germaanse krijgers en moet gewiekst handelen om te kunnen overleven. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een historisch stripverhaal over de Romeinse tijd. 9 voor Christus. Onderweg naar Atlantis ontmoet de Romeinse senator Alex zijn zoon Titus, die officier van Tiberius in Germania is geworden. Zijn broer, Drusus, is ernstig gewond geraakt in de strijd. Aan het bed van de generaal beloven ze zijn moeder Livia terug te vinden. Alex wordt echter ontvoerd door barbaren, voor de ogen van Arminius, de zoon van een met Rome geallieerd opperhoofd. Alex moet gewiekst zijn om aan de Germaanse krijgers te ontsnappen, en mogelijk ligt er verraad op de loer. Ballonstrip met ingekleurde pen-en-inkttekeningen in een nabij realistische stijl. Het boek bevat gewelddadige scènes. Thierry Démarez (Le Raincy, 1971) is een Franse stripauteur. Hij schreef vele boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Alex Senator'.

Specificaties

Nederlands | 9789030378013 | 47 pagina's

Titel De eed van Arminius
Auteur Thierry Demarez
Secundaire auteur Valérie Mangin ; Jean-Jacques Chagnaud ; Jacques Martin ; Denis Bajram ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, [2023]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Naar het oeuvre van Jacques Martin
ISBN 9789030378013
PPN 441397581
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Alex senator
Boek

Alex senator (2012-...)

vol. dl. 14
Uitgeleend
Thierry Demarez