De overlevenden van Bloemfontein
Boek

De overlevenden van Bloemfontein ([2023])/ scenario Jean-Claude Bartoll, tekeningen Bernard Kollé ; inkleuring Vladimir Davidenko ; vertaling [uit het Frans] Vincent Hoberg ; redactie Seppe Cools

Tijdens de Tweede Boerenoorlog stuiten de avonturiers van Transvaal op een kar vol goud wanneer ze worden aangevallen en gevangengenomen. Wie zal uiteindelijk de 200 ton goud uit Transvaal bemachtigen? Een bloedige strijd is onvermijdelijk. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Het derde en laatste deel in de historische stripreeks 'De avonturiers van Transvaal'. Pit, Ortzi, Marleen en Churchill stuiten op een kar vol goud van Kruger wanneer ze worden aangevallen en gevangengenomen door Rex Sullivan en zijn mannen. Gedwongen naar Britse gevangenenkampen te marcheren, moeten ze op zichzelf vertrouwen om te overleven. De onverwachte komst van het Boer-amazone commando biedt mogelijk hulp. De eindstrijd om het goud zal bloedig zijn. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Boerenoorlog, met elementen van Zulu-magie en mysterieuze schatten. Ballonstrip in kleur, getekend in een semi-realistische stijl. Bernard Kollé (Pozega, 1966) is een Sloveense cartoonist en stripschetser. Hij schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789464604313 | 63 pagina's

Titel De overlevenden van Bloemfontein
Auteur Bernard Kollé
Secundaire auteur Jean-Claude Bartoll ; Vladimir Davidenko ; Vincent Hoberg ; Seppe Cools
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2023]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Glénat, (c)2022. - (Les avonturiers du Transvaal)
ISBN 9789464604313
PPN 439194490
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Zuid-Afrika ; Boerenoorlog
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De avonturiers van Transvaal
Boek

De avonturiers van Transvaal (2023)

vol. 3
Uitgeleend
Bernard Kollé