Angst
Boek

Angst wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn ([2024])/ Wendy de Pree, tekeningen: Inge Voets ; eindredactie: Pascale Goosens

Een gids voor ouders, opvoeders en leerkrachten om kinderen die snel angstig zijn te helpen hun angsten te overwinnen. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktische gids om kinderen die angstig zijn te helpen hun angsten te overwinnen. Het boek geeft inzicht in de impact van angst op kinderen en volwassenen en de tien belangrijkste behoeften van angstige kinderen. Het biedt concrete hulpmiddelen en eenvoudige strategieën om deze kinderen te ondersteunen en te begeleiden. De focus ligt op de relatie tussen het kind en de volwassene, met nadruk op verbinding, rust en de eigen relatie met angst. Hierdoor krijgt het kind de ruimte om zijn angsten onder ogen te zien en verder te gaan naar een betekenisvol leven, met de angst onder de arm. Informatief en begrijpelijk geschreven. Met enkele zwart-witillustraties met steunkleur groen. Geschikt voor ouders, verzorgers en leerkrachten. Wendy de Pree is de oprichter van expertisecentrum Leer Positief Denken. Als psycholoog en gedragstherapeut heeft zij meer dan 25 jaar ervaring in het werken met kinderen, ouders en leerkrachten. Zij is een veelgevraagd spreker over mentaal welzijn en is ook online erg actief om psychologische kennis te vertalen naar duidelijke, praktische handvatten.

Specificaties

Nederlands | 9789463379717 | 219 pagina's

Titel Angst : wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn
Uniforme titel Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn
Auteur Wendy de Pree
Secundaire auteur Inge Voets ; Pascale Goossens
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2024]
Overige gegevens 219 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463379717
PPN 44170901X
Rubriekscode 416.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angsten; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Angsten