Aard van het beestje
Boek

Aard van het beestje de beekprik, de wielewaal en 98 andere landgenoten ([2023])/ Caspar Janssen, met illustraties van Margot Holtman

Beschrijving in woord en beeld van honderd bekende en onbekende dieren die in Nederland leven, met aandacht voor de omgang met het Nederlandse landschap. Met realistische kleurenillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de fauna van Nederland. Het boek portretteert honderd verschillende dieren zoals de rivierdonderpad, de kievit, de steenhommel en de kleine ijsvogelvlinder. De dieren zijn in een periode van tien seizoenen geobserveerd in hun eigen habitat. De auteur reisde naar verschillende Nederlandse landschappen zoals bos, heide, akker, berm, weiland, beek, rivier, kust, duin, moeras en zijn eigen balkon. Daarbij reflecteert hij op de staat van en de omgang met het Nederlandse landschap. In heldere, onderhoudende stijl geschreven. Met realistische kleurenillustraties. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Caspar Janssen (1962) is een Nederlandse schrijver, journalist en vaste medewerker van de Volkskrant. Van zijn hand verschenen eerder 'Ontpopt', 'In de ban van het beest', 'Caspar loopt' en 'Het bijenbalkon'. De drie laatste boeken werden genomineerd voor de Jan Wolkersprijs. Margot Holtman is een Nederlandse illustrator. Ze werkt voor de Volkskrant, Trouw en TopNotch, en publiceerde met Arie en Romy Boomsma het kinderboek 'Langs de lange Lindelaan'.

Specificaties

Nederlands | 9789045049403 | 335 pagina's

Titel Aard van het beestje : de beekprik, de wielewaal en 98 andere landgenoten
Auteur Caspar Janssen
Secundaire auteur Margot Holtman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Atlas Contact, [2023]
Overige gegevens 335 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789045049403
PPN 439066085
Rubriekscode 596.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Nederland
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren