Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Wie zeggen de mensen dat Ik ben
Boek

Wie zeggen de mensen dat Ik ben ([2023])/ Willem Jan Otten, Paul van Dongen

Persoonlijk getint onderzoek in drieëndertig essays van de Nederlandse dichter en essayist (1951) naar de figuur van Jezus Christus in de kunst en de literatuur. Met afbeeldingen in kleur van het werk van kunstenaar Paul van Dongen (1958).

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk getint onderzoek van dichter en essayist Willem Jan Otten naar de figuur van Jezus Christus in de kunst en literatuur. In dit boek onderzoekt Otten hoe Christus, zelfs zonder expliciete vermelding, blijft verschijnen in kunstvormen als films, romans en muziek. In 33 essays onthult en analyseert hij de diverse interpretaties van kunstenaars op de vraag 'Wie zeggen de mensen dat Ik ben?', een vraag die Jezus ooit aan zijn leerlingen stelde. Samen met de iconische beelden van kunstenaar Paul van Dongen vormen de essays een dubbelkunstwerk dat probeert het hart, hoofd en de ziel te raken. In persoonlijke, eigenzinnige stijl geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep met interesse in kunst en religie. Willem Jan Otten (1951) is dichter en essayist. Zijn werk werd onder meer bekroond met de P. C. Hooftprijs, de Libris Literatuurprijs en de prijs voor het Beste Theologische Boek. Paul van Dongen (1958) is kunstenaar. Zijn werk hangt onder andere in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch, Stedelijk Museum Amsterdam en het Museum Krona in Uden.

Specificaties

Nederlands | 9789493220454 | 151 pagina's

Titel Wie zeggen de mensen dat Ik ben
Auteur Willem Jan Otten
Secundaire auteur Paul van Dongen
Type materiaal Boek
Uitgave Middelburg : Skandalon, [2023]
Overige gegevens 151 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, filmografie
ISBN 9789493220454
PPN 439265355
Rubriekscode 708.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jezus Christus; Beeldende kunst; Opstellen ; Jezus Christus; Letterkunde; Opstellen ; Jezus Christus; Film; Opstellen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Jezus Christus