Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg
Boek

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg een flapjesboek (2024)/ Eric Carle, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

De zon gaat onder en straks komt de maan. Allerlei dieren, zoals de krekel, moeder eend en haar kleintjes en ook Rupsje Nooitgenoeg, gaan heerlijk slapen. Behalve de uilen, want die houden de wacht. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages, grote flappen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, waarin Rupsje Nooitgenoeg de hoofdrol speelt. Al tientallen jaren is deze klassieker een succesfiguur onder jonge kinderen en hun ouders. Aan het einde van de dag gaat de zon onder en achter vijf grote, in vorm gesneden flappen gaan verschillende dieren slapen, alleen of met elkaar: de krekel, moeder eend met haar kleintjes, de boerderijdieren in de stal en tot slot Rupsje Nooitgenoeg zelf. Behalve de vijf uilen, want die moeten de wacht houden in de boom. De tekst, in vraag- en antwoordvorm en gedrukt in groot lettertype, geeft op eenvoudige wijze informatie over dag- en nachtdieren. De kleurrijke collages van beschilderd papier lopen door over dubbele bladzijden, waarbij op de linkerbladzijde een grote witruimte is vrijgehouden voor de tekst. Schitterend vormgegeven prentenboek op stevig glanzend karton, dat ongetwijfeld een succes zal zijn voor de doelgroep. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025768867

Titel Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek
Uniforme titel De wereld van Eric CarleTM
Auteur Eric Carle
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: de wereld van Eric CarleTM - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: Sleep tight very hungry caterpillar. - London : Penguin Random House Children's UK, (c)2018
ISBN 9789025768867
PPN 441479723
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Slapen ; Beweegbare boeken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands