Oehoe in zijn onderbroek , iedereen moet een keer plassen
Boek

Oehoe in zijn onderbroek , iedereen moet een keer plassen ([2022])/ Tekst: Stephanie Menge, Illustraties: Julia Dürr ; Vertaling: Sandra Kok

Hardkartonnen prentenboek over dieren en hun verschillende soorten onderbroeken. Luchtige kennismaking met zindelijkheid. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit hardkartonnen boekje gaat over verschillende dieren die allerlei onderbroeken dragen. De uil wil dat zijn onderbroek niet knelt, hij houdt van grote broeken. De kakkerlak heeft een onderbroek met wolken erop, hij is er super trots op! De bever paradeert in een gebreide onderbroek en de slang draagt graag strakke broekjes zodat ze zonder geluid door het gras kan sluipen. De tapir draagt een string waardoor je nog steeds haar billen ziet. Beer heeft een mooie boxershort met hartjes erop. Wolf is een beetje jaloers want hij moet nog steeds een luier aan. Haas heeft zijn onderbroek op zijn kop gezet en de poedel gebruikt de onderbroek als vlag. Op de voorlaatste pagina komen alle dieren bij elkaar doordat de uil roept: "plassen, pak allemaal je potje maar!" Iedereen plast in het potje waardoor de onderbroeken schoon en fris blijven, behalve bij wolf. De tekst staat op rijm, iedere pagina bevat twee zinnen. Het boekje draagt bij aan het verkennen van het proces tot zindelijkheid. De illustraties zijn met een duidelijke eenvoudige lijn getekend en met rustige kleuren ingekleurd. Een luchtige kennismaking met zindelijkheid voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463107679

Titel Oehoe in zijn onderbroek , iedereen moet een keer plassen
Auteur Stefanie Menge
Secundaire auteur Julia Dürr ; Sandra Kok
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave Kalmthout, Pelckmans Uitgevers nv, [2022]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Uhu in der Unterhose. - Fisher Kinder- und Jugendbuchverlag, 2022
ISBN 9789463107679
PPN 441346723
Thematrefwoord Zindelijkheid
Taal Nederlands