Het grote feest
Boek

Het grote feest (2021)/ gemaakt door Karina Schaapman, tekst Karina Schaapman en Maurits Rubinstein ; fotografie Jaap Vliegenthart

Sam en Julia krijgen in het Muizenhuis onverwacht bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes, met wie ze vriendschap sluiten. De volgende dag blijkt dat het prinsesjes zijn. Prentvertelling met sfeervolle kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een vrolijk fotoprentenboek over een groot feest. Terwijl de straat versierd wordt en er overal hapjes en spulletjes worden verkocht, beleven de muizen Sam en Julia een avontuur. Ze krijgen onverwachts bezoek van drie meisjes. Samen zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar maken ze het ook weer goed. De volgende dag blijkt dat de meisjes geen gewone buurmeisjes zijn, maar muizenprinsessen... Dit avontuur is het begin van een mooie vriendschap. Warm en vriendelijk geschreven. Met fantasierijke kleurenfoto's van het geknutselde Muizenhuis en de muizenbewoners. Vanaf ca. 4 jaar. Karina Schaapman (Leiden, 1960) is een internationaal bekende Nederlandse schrijver, politicus, kunstschilder en jeugdauteur. Haar werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Harriët Freezerring en de Zilveren Penseel. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Het Muizenhuis'. Voor deze kinderserie bouwde Schaapman Het Muizenhuis, een decor gemaakt van kartonnen dozen, papier-maché, authentieke stoffen uit de jaren 50, 60 en 70, en afvalmateriaal.

Specificaties

Nederlands | 9789047621454

Titel Het grote feest
Auteur Karina Schaapman
Secundaire auteur Maurits Rubinstein ; Jaap Vliegenthart
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2021
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Oorspronkelijke titel: Sam & Julia : het grote feest. - 2013. - (Een royaal Gouden boekje)
ISBN 9789047621454
PPN 441476104
Thematrefwoord Feesten ; Vriendschap ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman