Technisch lezen en schrijven. Alfa A
Boek

Technisch lezen en schrijven. Alfa A (2021), auteurs en redactie: Janneke Blom, Sanne van Geloven, Mikal Grevelink, Karin Hartgers, Wieke Meester, Marieta Plattèl, Anja Verbruggen, Leanne Versluis

Werkboek voor het oefenen van woordenschat, schrijven, letterkennis en lezen behorende bij het cursusboek 'TaalCompleet Praat je mee?', een alfabetiseringsmethode om cursisten van niveau 0 naar niveau Alfa A te brengen.

Aanwezigheid

Recensie

TaalCompleet is een alfabetiseringsmethode gericht op de doelgroep van de an(ders)alfabeten van niveau 0 naar niveau Alfa A. Het gaat om cursisten die aan het begin staan van het lees- en schrijfproces. Ze leren technisch lezen en schrijven op niveau A. De meeste opdrachten zijn zelfstandig te maken met ondersteuning van een docent of een taalmaatje. Naast dit boek maakt de cursist gebruik van een digitale omgeving. Aan het eind van Alfa A kent de cursist alle frequente letters en kan hij korte woorden, zinnen en teksten lezen. Het is een thematische methode waarin de leerstof afkomstig is uit de leef- en belevingswereld van de cursisten. Denk aan thema's als kennismaken, school, eten en drinken, gezondheid, kleding, wonen en dergelijke. Het zelfstandig werken wordt bevorderd door het gebruik van icoontjes over de uit te voeren activiteiten. De opdrachten zijn een combinatie van woordenschat, schrijven, letterkennis en lezen. Het boek is een werkboek behorende bij het cursusboek 'TaalCompleet Praat je mee?' en bestaat volledig uit oefen-, werk- en schrijfbladen. Het boek is ontstaan uit de dagelijkse praktijk van het verzorgen van alfabetiseringscursussen.

Specificaties

Nederlands | 9789490807436 | 231 pagina's

Titel Technisch lezen en schrijven. Alfa A
Secundaire auteur Janneke Blom
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amersfoort] : KleurRijker Educatieve Uitgeverij B.V., 2021
Overige gegevens 231 pagina's - illustraties - 30 cm
ISBN 9789490807436
PPN 430641273
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Buitenlanders
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

Technisch lezen en schrijven
Boek

Technisch lezen en schrijven (2021-...)

vol.
Uitgeleend