De meester van Warschau
Grote Letter Boek

De meester van Warschau roman ([2024])/ Mario Escobar, vertaald [uit het Engels] door Roeleke Meijer-Muilwijk

Janusz Korczak, directeur van een Joods weeshuis, probeert ten tijde van de Tweede Wereldoorlog kinderen in het getto van Warschau te beschermen tegen ziekte en honger.

Aanwezigheid

Recensie

Een biografische oorlogsroman, gesitueerd in Warschau ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De lezer volgt het verhaal van Janusz Korczak, directeur van een Joods weeshuis. Nadat de nazi's op 1 september 1939 Polen binnenvallen, moeten meer dan vierhonderdduizend Joden, waaronder de kinderen uit het weeshuis, gedwongen in het getto gaan wonen. Janusz en zijn vrienden proberen de kinderen te beschermen tegen ziekte en honger. In prettige, toegankelijke stijl geschreven. Mario Escobar (Madrid, 1971) is een Spaanse schrijver, historicus en journalist. Eerder schreef hij o.a. de bestseller 'Het schooltje van Auschwitz' en 'Vlucht uit Parijs'. Zijn werk is in meer dan tien talen vertaald en in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789029736701

Titel De meester van Warschau : roman
Auteur Mario Escobar
Secundaire auteur Roeleke Meijer-Muilwijk
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : VBK GLB, [2024]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, (c)2023 - Met grote letter gedrukt - Vertaling van: The teacher of Warsaw. - Harper Muse, (c)2022
ISBN 9789029736701
PPN 44139809X
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Jodenvervolging ; Getto's ; Warschau
Taal Nederlands