De juiste keuze
Grote Letter Boek

De juiste keuze roman ([2024])/ Jody Hedlund, vertaald [uit het Engels] door Lia van Aken

Een welgestelde vrouw uit het 19-eeuwse Londen vertrekt per bruidsschip naar Vancouver Island om een echtgenoot te vinden.

Aanwezigheid

Recensie

De rijke Arabella Lawrence ontvlucht een gearrangeerd huwelijk in het negentiende-eeuwse Londen door te emigreren naar Vancouver Island. Eenmaal aangekomen dingen er twee mannen naar haar hand. Ze moet kiezen tussen haar hoofd of haar hart. Vanaf de eerste zin zit de vaart in het verhaal. De auteur verspilt geen tijd aan introducties, maar zet Arabella's hoofddoel meteen in de schijnwerpers. In hoog tempo volgen gevoelens en acties, met een onverwachte nevenlijn waarin de inheemse bevolking wordt geïntroduceerd. Van bij het begin is overduidelijk hoe de liefdesstrijd zal eindigen, maar het pad van Arabella naar haar besluit volgen, geeft ook voldoening. Het geloof van de personages neemt een prominentere rol in dan in het eerste deel* van de serie 'De postorderbruiden', maar het geheel is nog steeds erg leesbaar en romantisch. Een vlotte en leuke feelgoodroman met een historisch tintje. Zelfstandig te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789029736695

Titel De juiste keuze : roman
Auteur Jody Hedlund
Secundaire auteur Lia van Aken
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : VBK GLB, [2024]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, (c)2021 - Met grote letter gedrukt - Vertaling van: The runaway bride. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House Publishers, (c)2020
ISBN 9789029736695
PPN 441398006
Genre romantische verhalen - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De postorderbruiden
Boek

De postorderbruiden (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
Jody Hedlund