Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
De parelfamilie
Boek

De parelfamilie (2024)/ Charlotte Jacobi, vertaling [uit het Duits]

München, 1844. Een jonge vrouw ambieert een carrière als goudsmid en krijgt de uitzonderlijke kans om bij een juwelier te werken. Ze blijkt talent te hebben voor het verkopen van sieraden. Haar nieuwe baan brengt haar in contact met de parelvissers in Vogtland en met een aantrekkelijke jongeman...

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman, gesitueerd in München in 1844. De 21-jarige Marie Thomass, geïnspireerd door een paar pareloorbellen van haar overleden moeder, ontwikkelt een passie voor sieraden en ambieert een carrière als goudsmid. Hoewel dit bijna onmogelijk is als jonge vrouw, krijgt ze via haar broer een baan bij een vooraanstaande juwelier. Al snel blijkt dat ze een uitzonderlijk talent heeft voor het verkopen van sieraden. Haar werk brengt haar in contact met parelvissers in Vogtland en de aantrekkelijke Moritz, die klaarstaat om het familiebedrijf over te nemen. Een tragisch ongeluk dreigt echter de toekomst van zowel Marie als Moritz te verstoren. In zachte en zeer toegankelijke stijl geschreven. Voor de lezers van Corina Bomann en Anne Jacobs. Charlotte Jacobi is het pseudoniem van Eva-Maria Bast en Jørn Precht. Bast is journalist en schrijver. Precht is professor aan de Stuttgarter Hochschule en scenarist. Samen sleepten ze al meerdere prijzen in de wacht. Eerder verscheen van hen in het Nederlands 'De patisserie'-trilogie. Dit boek is deel 1 van de serie: 'De Parelfamilie'.

Specificaties

Nederlands | 9789401621632 | 302 pagina's

Titel De parelfamilie
Auteur Charlotte Jacobi
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2024
Overige gegevens 302 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Das Haus der Perlen : Schimmern der Hoffnung. - München : Piper Taschenbuch, (c)2023. - (Perlen-Saga ; 1)
ISBN 9789401621632
PPN 441828965
Genre historische roman - romantische verhalen
Thematrefwoord Juweliers ; Parelvissers ; Familiebedrijven ; Vrouwenleven ; Negentiende eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De parelfamilie
Boek

De parelfamilie (2024-...)

vol. 1
Uitgeleend
Charlotte Jacobi