Tot de dood ons scheidt
Boek

Tot de dood ons scheidt ([2024])/ Jonas Moström, vertaald uit het Zweeds door Mattijs Warbroek

Wanneer een seriemoordenaar een aantal slachtoffers in een kenmerkende stijl achterlaat, roept de rijksrecherche de hulp in van psychiater Nathalie Svensson om een daderprofiel te maken. Samen met hoofdinspecteur Johan Axberg gaat ze op jacht naar de dader.

Aanwezigheid

Recensie

Een duistere Scandinavische detective, het vierde deel in de serie over psychiater Nathalie Svensson. De 25-jarige profvoetballer Henrik Borg wordt dood aangetroffen in zijn zomerhuisje met een blauwe roos op zijn borst. Ondanks dat het lijkt op een natuurlijke dood wijst dit detail op moord. Dezelfde week worden er nog twee slachtoffers gevonden in dezelfde pose. Nathalie Svensson en hoofdinspecteur Johan Axberg onderbreken hun vakantie om de daderprofielgroep van de rijksrecherche te helpen. Ze gaan op jacht naar de onberekenbare seriemoordenaar terwijl ze proberen te achterhalen wat de slachtoffers met elkaar verbindt. Vlot en toegankelijk geschreven. Jonas Moström (Bräcke, 1973) is een Zweedse schrijver, arts en medisch auteur. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789026365713 | 416 pagina's

Titel Tot de dood ons scheidt
Auteur Jonas Moström
Secundaire auteur Mattijs Warbroek
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2024]
Overige gegevens 416 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: Een Nathalie Svensson thriller - Vertaling van: Trogen intill döden. - Stockholm : Lind & Co., (c)2018
ISBN 9789026365713
PPN 440298482
Genre thriller
Thematrefwoord Zweden ; Seriemoordenaars
Taal Nederlands