Wonka [Engels]
Boek

Wonka [Engels] (2023)/ written by Sibéal Pounder, based on the screenplay by Simon Farnaby & Paul King ; story by Paul King

Een verrukkelijke en fantasierijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka. Kan gelezen worden als een prequel van Charlie en de Chocoladefabriek. Een kinderboek waar ook volwassenen zich uitstekend mee zullen kunnen vermaken.

Recensie

Een kinderboek gebaseerd op de film 'Wonka', een spin-off van het zeer bekende boek 'Sjakie en de chocoladefabriek' van Roald Dahl. Het verhaal volgt de jonge Willie Wonka, een uitvinder, goochelaar en chocolademaker vol ideeën en vastberadenheid om de wereld te veranderen. Toen Willie klein was, droomde hij er al van om chocola te maken en de hele wereld ervan te laten meegenieten. Als jongeman gaat hij naar de wereldberoemde Galerie Gourmet, vastberaden om de wereld hapje voor hapje te veranderen. Maar Willie wordt gedwarsboomd door drie jaloerse chocolademakers en het lijkt erop dat hij zijn hele leven moet doorbrengen in een wasserij. Om zijn droom uit te laten komen leunt hij op beetje geluk, hulp van zijn vrienden en heel veel magie. In spannende, grappige stijl geschreven. Voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9780241618134 | 322 pagina's

Titel Wonka [Engels]
Auteur Sibéal Pounder
Secundaire auteur Simon Farnaby ; Paul King ; Roald Dahl
Type materiaal Boek
Uitgave UK : Puffin, 2023
Overige gegevens 322 pagina's - 20 cm
Annotatie Inspired by Roald Dahl's Charlie and the chocolate factory
ISBN 9780241618134
PPN 440647185
Thematrefwoord Chocolade ; Wensdromen ; Magie ; Fantasie ; Uitvindingen
Taal Engels