Het huis aan de Herengracht
Grote Letter Boek

Het huis aan de Herengracht ([2024])/ Jessie Burton, vertaald [uit het Engels] door Mieke Trouw-Luyckx

In het achttiende-eeuwse Amsterdam ontvangt een jonge vrouw ontvangt een uitnodiging voor het exclusiefste bal van de stad. Kan zij haar eigen toekomst en die van haar familie veiligstellen? Tegelijkertijd dringen geheimen uit het verleden het heden binnen.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een historische roman over familie, liefde en vrijheidsdrang aan de Amsterdamse grachten in de achttiende eeuw. Thea Brandts wordt achttien, en verwelkomt haar volwassenheid met open armen. Thuis aan de Herengracht is de sfeer echter gespannen. Op deze dag, dezelfde dag dat haar moeder Maren stierf, dringen geheimen uit het verleden het heden binnen. Tante Nella is wanhopig op zoek naar een echtgenoot voor Thea om haar toekomst veilig te stellen. Een exclusief bal lijkt uitkomst te bieden. Dan vindt Nella een pakje voor haar deur waardoor ze zich afvraagt: is de miniatuurmaakster terug? 'Het huis aan de Herengracht' is in een zachtaardige, zeer toegankelijke stijl geschreven. Met een historische kaart van Amsterdam in kleur. Jessie Burton (Londen, 1982) is een internationaal bekende Britse schrijver. Haar werk wordt in meer dan veertig talen uitgegeven. Dit boek is het vervolg op haar succesvolle roman 'Het huis aan de Gouden Bocht', die tevens verfilmd werd als serie voor de BBC.

Specificaties

Nederlands | 9789021048703

Titel Het huis aan de Herengracht
Auteur Jessie Burton
Secundaire auteur Mieke Trouw-Luyckx
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : VBK GLB, [2024]
Overige gegevens 2 banden (... pagina's) - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, 2023 - 1e druk Nederlandse uitgave: 2022 - Met grote letter gedrukt - Vertaling van: The house of fortune. - London : Picador, 2022
ISBN 9789021048703
PPN 441554385
Genre historische roman - familieroman
Thematrefwoord Poppenhuizen ; Amsterdam; 18e eeuw
Taal Nederlands