Peter & Wendy
Boek

Peter & Wendy het originele verhaal ([2023])/ geschreven door J.M. Barrie, vertaald [uit het Engels] door Dimitri Balcaen ; redactie door Davinia Porreye

Peter Pan is de enige jongen die niet groot kan worden. Hij neemt de kinderen van de familie Darling mee naar een land waar geen ouders zijn.

Recensie

Eeuwig jong blijven en niet volwassen willen worden is het thema van deze, nu wat conservatieve klassieker uit 1911. Peter Pan vliegt met de kinderen van het gezin Darling, Wendy, Michael en John, naar Nimmerland, symbool voor de eeuwig kinderlijke fantasie. We ontmoeten daar Peters aartsvijand Kapitein Haak en zijn piraten, prinses Tiger Lily en haar inboorlingen, het elfje Tinker Bell, de Verloren Jongens die Wendy als moeder annexeren en wilde dieren. Alles is mogelijk, als in angstaanjagende, vreemde dromen en fantasieën. Absurde voorvallen, jaloerse gevoelens en hoogoplopende conflicten culmineren uiteindelijk in een gruwelijk gevecht tussen Peter en de Kapitein. Alle hoofdpersonen worden ouder, behalve Peter, de exponent van het kinderlijke. De vertaler heeft in zijn soepele bewerking de eigen aard van de tekst zorgvuldig eer bewezen. Deel 2* van de 'Peter & Pan'-trilogie.

Specificaties

Nederlands | 9789464756111 | 184 pagina's

Titel Peter & Wendy : het originele verhaal
Uniforme titel Peter en Wendy
Auteur J.M. Barrie ; Dimitri Balcaen
Secundaire auteur Dimitri Balcaen ; Davinia Porreye
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Pervijze] : Readmore Publishing House, [2023]
Overige gegevens 184 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Geïllustreerde vijfjarige jubileumeditie - Vertaling van: Peter & Wendy : the original story
ISBN 9789464756111
PPN 441431917
Genre sprookjes
Taal Nederlands