Peter & Pan
Boek

Peter & Pan hoe Peter Pan werd ([2023])/ geschreven door Dimitri Balcaen, redactie door Davinia Porreye

Als James Barrie in een brand zijn zoon Peter verliest, zetten hij en zijn bemanning koers naar Nooitgedachtland om de jongen terug te krijgen.

Recensie

Hoe is Peter Pan ooit Peter Pan geworden? In dit boek, afgeleid van het populaire karakter en zijn wereld zoals gecreëerd door J.M. Barrie (1860-1937), wordt hier een interpretatie van gegeven. De lezer valt direct midden in het verhaal, waar we de schipper James Barrie volgen die zijn vrouw en zoon tracht te redden uit hun brandende woning. Er gebeurt daarbij iets wonderlijks met zijn zoon - Peter -, wat het begin is van een verhaal dat van Engeland naar Nooitgedachtland voert. James en zijn bemanning trotseren de elementen en mythische karakters om maar dichter bij de jongen te kunnen komen. Gaandeweg leert de lezer meer over de achtergrond van Peter en hoe hij Peter Pan werd. Een interessant werk, dat leent van Barrie's populaire franchise maar er toch een unieke twist aan tracht te geven. Er is nog wel wat aan te merken op de schrijfstijl die vaak wat ingewikkeld en wollig is en een goede spanningsopbouw bemoeilijkt. Of het een boek is wat de lezer echt zal weten te grijpen, valt nog te bezien. Ook is het twijfelachtig of de sympathie van de lezer op de juiste wijze gevoed zal worden. Deel 1* van de 'Peter & Pan'-trilogie.

Specificaties

Nederlands | 9789464756074 | 282 pagina's

Titel Peter & Pan : hoe Peter Pan werd
Uniforme titel Peter en Pan
Auteur Dimitri Balcaen
Secundaire auteur Davinia Porreye ; J.M. Barrie
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Pervijze] : Readmore Publishing House, [2023]
Overige gegevens 282 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Gebaseerd op 'Peter Pan' door J.M. Barrie - Geïllustreerde vijfjarige jubileumeditie - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Brave New Books, 2019
ISBN 9789464756074
PPN 441702821
Genre sprookjes
Taal Nederlands