Kanker in de slaapkamer
Boek

Kanker in de slaapkamer intimiteit en seksualiteit in tijden van kanker ([2024])/ Kristel Mulders, Jorane Janssens en Ann Bogemans, illustraties: Tineke Vandenabeele

Persoonlijke verhalen en adviezen over hoe kankerpatiënten hun seksualiteit kunnen herontdekken tijdens en na de behandeling van hun aandoening.

Recensie

Een verhelderend boek over hoe kankerpatiënten hun seksualiteit en intimiteit kunnen herontdekken tijdens en na hun behandeling. Kanker verandert veel, zo ook je seksleven. Lichamelijke ongemakken en een veranderd zelfbeeld nodigen zichzelf ongevraagd uit in bed. Dat kan beide partners onzeker maken en verschuivingen in een relatie teweegbrengen. Dit boek laat zien hoe het herontdekken van seksualiteit na kanker een uitdagende tocht is, met ups en downs, maar ook met veerkracht en groei. De auteurs benoemen de obstakels die in de slaapkamer kunnen ontstaan en geven handreikingen om opnieuw verbinding te maken met jezelf, je lijf en je partner. Persoonlijk, invoelend en toegankelijk geschreven, met ruimte voor verhalen van lotgenoten en eenvoudige poëtische intermezzo's. Met enkele illustraties en schema's in zwart-wit en steunkleur oranje. Kristel Mulders en Jorane Janssens zijn beiden oncoseksuoloog. Ann Bogemans is borstverpleegkundige en oncocoach.

Specificaties

Nederlands | 9789401496957 | 232 pagina's

Titel Kanker in de slaapkamer : intimiteit en seksualiteit in tijden van kanker
Auteur Kristel Mulders
Secundaire auteur Ann Bogemans ; Jorane Janssens ; Tineke Vandenabeele
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2024]
Overige gegevens 232 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401496957
PPN 441768954
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kankerpatiënten; Seksualiteit; Verhalen ; Kankerpatiënten; Intimiteit; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kanker