De jongen die draken kweekte
Boek

De jongen die draken kweekte (2023)/ Andy Shepherd, met tekeningen van Sara Ogilvie

Tomas ontdekt in de tuin van z'n opa een drakenfruitboom. Hij neemt een van de vruchten mee naar huis. Maar voordat hij de vrucht kan eten, komt er een echt draakje uit! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Tomas ontdekt in de tuin van z'n opa een drakenfruitboom. Hij neemt een van de vruchten mee naar huis. Maar voordat hij de vrucht kan eten, komt er een echt draakje uit. Tomas is super blij met Fikkie, maar hoe kun je een draakje verstoppen en wat met al die stinkende poep? Hij haalt z'n vrienden erbij. En tijdens een kampeernacht in de tuin van z'n opa, hangen er nog meer draakjes aan de boom. Nu hebben al z'n vriendjes een draakje! Eerste deel uit een driedelige serie. Met veel vaart en humor geschreven in de ik-vorm en op een manier zoals kinderen denken en praten. Humoristische, gedetailleerde zwart-witte potlood- en inktillustraties, verschillend in grootte op bijna elke bladzijde. Rustige bladspiegel, die het boek ook geschikt maakt voor moeizame lezers. Fantastisch voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710684 | 211 pagina's

Titel De jongen die draken kweekte
Auteur Andy Shepherd
Secundaire auteur Sara Ogilvie ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2023
Overige gegevens 211 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling: Jesse Goossens - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: The boy who grew dragons. - Piccadilly Press
ISBN 9789047710684
PPN 441752438
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken
Taal Nederlands