IJzige val
Boek

IJzige val ([2024])/ Ulf Kvensler, vertaald [uit het Zweeds] door Yvonne van de Straat

Een man wordt plotseling opgebeld door zijn vader, na hem jaren niet meer gesproken te hebben sinds de tragische brand waarbij de rest van het gezin omkwam. De vader vertelt dat hij stervende is en biedt een grote som geld aan. Hun hereniging ontaard in een psychologisch spel op leven en dood.

Aanwezigheid

Recensie

Een Scandinavische psychologische thriller over een hereniging tussen vader en zoon. Isak droomt onrustig over zijn jeugd in Småland en de tragische brand waarbij zijn moeder en zusje omkwamen. Hij heeft zijn vader Fredrik, een bekende kunstenaar, sindsdien niet meer gezien. Wanneer Fredrik hem plotseling belt met de mededeling dat hij stervende is en hem een grote som geld aanbiedt, besluit Isak hem te bezoeken. Op Gotland blijkt echter dat er meer speelt. Fredriks gedrag roept vragen op en de hereniging verandert in een psychologisch spel waarin de grens tussen realiteit en nachtmerrie vervaagt. In staccato stijl, toegankelijk en met suspense geschreven. Ulf Kvensler is schrijver, scenarioschrijver, acteur en filmregisseur. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. 'Het hoge noorden' was zijn debuut, 'IJzige val' is zijn tweede thriller.

Specificaties

Nederlands | 9789022598252 | 415 pagina's

Titel IJzige val
Auteur Ulf Kvensler
Secundaire auteur Yvonne van de Straat
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2024]
Overige gegevens 415 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: Een hereniging tussen vader en zoon eindigt in een psychologisch spel op leven en dood - Vertaling van: Brandmannen. - Albert Bonniers förlag, (c)2023
ISBN 9789022598252
PPN 440367603
Genre thriller
Thematrefwoord Vader-zoon relatie ; Gotland
Taal Nederlands