Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De brandende brug
Boek

De brandende brug (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Will is de leerling van Halt, een Grijze Jager. Als de boosaardige Morgarath het koninkrijk wil aanvallen, krijgen Will en zijn vrienden een moeilijke opdracht. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Will is de leerling van Halt, een van de Grijze Jagers, die het koninkrijk Araluen beschermen tegen het rijk van de boosaardige Morgarath. Als er oorlog dreigt uit te breken, komt Will, samen met zijn vriend Arnaut en het meisje Evanlyn, voor een schijnbaar onmogelijke opdracht te staan: hij moet de verbindingsbrug tussen de twee rijken vernietigen. Dit boek is het tweede, niet los te lezen deel in de internationaal zeer succesvolle serie 'De Grijze Jager'*. De boeken zullen liefhebbers van Tolkien (van wie de auteur het idee van de Grijze Jagers/Rangers heeft afgekeken) zeker aanspreken. De auteur heeft echter niet de genialiteit van de oude meester. De beschrijvingen van zijn magische wereld blijven ver achter bij die van Tolkien en sommige personages willen maar niet tot leven komen. Zo heeft hij over Morgarath niet veel meer te zeggen dan dat hij 'het kwaad in eigen persoon' is. De zakelijke beschrijvingen van de veldslagen en zwaardgevechten lijken soms uit een boek over wapenkunde te komen. Voor jonge liefhebbers van rechttoe, rechtaan fantasy. Heruitgave als paperback. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025743031 | 285 pagina's

Titel De brandende brug
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Tweeënveertigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 285 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2007 - Vertaling van: The burning bridge. - Scoresby, VIC [etc.] : Random House Australia, (c)2005. - (Ranger's apprentice ; b. 2)
ISBN 9789025743031
PPN 441851533
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
John Flanagan