Waarom we niet gelukkiger zijn
Boek

Waarom we niet gelukkiger zijn van zelfzuchtige genen naar de kunst van een vrijer leven ([2024])/ Michael Vlerick, redactie: Frederique Vanneuville

Filosofische verhandeling over de genetische en evolutionaire oorsprong van ontevredenheid, met handreikingen om geluk te creëren aan de hand van eeuwenoude inzichten en praktijken.

Aanwezigheid

Recensie

Een filosofisch boek over de genetische oorsprong van ontevredenheid en de weg naar geluk. Waarom blijft kritiek langer hangen dan een compliment? Waarom vallen we zo gemakkelijk ten prooi aan stress, depressie en verslaving? Waarom zijn we niet gelukkiger? Wetenschapsfilosoof Michael Vlerick legt uit dat dit komt door onze genetische programmering en onze evolutionaire erfenis, die ons opzadelt met chronische ontevredenheid en zwartkijken. Maar dit is niet het einde: Vlerick toont hoe je het lot in eigen handen kunt nemen. Hij vertaalt eeuwenoude inzichten en praktijken (van het boeddhisme tot het stoïcisme) naar een concreet plan, met aandacht voor de kracht van meditatie en doorbraken in de wetenschap van geluk. Intelligent en met filosofische diepgang geschreven. Met enkele schema's en illustraties in zwart-wit en steunkleur blauw. Voor de meer geoefende lezer. Michael Vlerick is wetenschapsfilosoof en schrijver. Hij doceert aan de universiteit van Tilburg. In zijn werk past hij de evolutieleer toe op de grote vragen des levens. Hij schreef enkele boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789401491853 | 223 pagina's

Titel Waarom we niet gelukkiger zijn : van zelfzuchtige genen naar de kunst van een vrijer leven
Auteur Michael Vlerick
Secundaire auteur Frederique Vanneuville
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2024]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401491853
PPN 441777791
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geluk; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Geluk