Lucas
Boek

Lucas ([2023])/ scenario Régis Hautière, tekeningen Hardoc ; inkleuring David Périmony, David François, Hardoc ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

Tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog gaan Lucy, Luigi en Lucien op zoek naar hun vriend Lucas. Ze horen dat hij schipbreuk heeft geleden, en in een opvangcentrum voor kinderen vinden ze een brief die hij schreef over zijn avonturen. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Een jeugdstripverhaal over de Eerste Wereldoorlog in de serie 'De oorlog van de Lulu's'. In april 1919, tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog, gaan Lucy, Luigi en Lucien, oftewel de Lulu's, op zoek naar hun vriend Lucas. Ze reizen van België naar Nederland en horen dat de boot die Lucas naar Engeland zou brengen is gezonken. In de hoop dat hij de schipbreuk heeft overleefd, bezoeken ze Kasteel Eijsden, een opvangcentrum voor kinderen waar Lucas eerder verbleef. Daar vinden ze echter niet Lucas, maar wel een brief die hij schreef over zijn avonturen. Ballonstrip met pen- en inktillustraties in een gedempt kleurenpalet. Geschikt voor lezers vanaf ca. 12 jaar. Hardoc (Albert, 1975) is een Franse stripauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789030377924 | 55 pagina's

Titel Lucas
Auteur Hardoc"
Secundaire auteur Régis Hautière ; David Périmony ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, [2023]
Overige gegevens 55 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789030377924
PPN 44139759X
Genre stripverhaal - oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog I
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De oorlog van de Lulu's
Boek

De oorlog van de Lulu's (2014-...)

vol. 9
Uitgeleend
Hardoc"