Je allereerste verhalen van Kikker
Boek

Je allereerste verhalen van Kikker (2023)/ naar Max Velthuijs

Bundeling van drie verhalen waarin Kikker en zijn vriendjes gaan zwemmen, Beertje graag wil logeren bij Varkentje en de vrienden met elkaar gaan picknicken. Groot vierkant hardkartonnen prentenboek met paginavullende kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Grote, vrijwel vierkante uitgave met stevig omslag en dunkartonnen bladzijden, met een bundeling van drie verhalen rond Kikker en zijn vriendjes. Ze verschenen alle drie na het overlijden van Max Velthuijs, als afzonderlijke hardkartonnen prentenboekjes in kleiner formaat, en zijn gebaseerd op de animatieserie 'Kikker & Vriendjes' naar een idee van Velthuijs. De kartonboekjes zijn voor een iets jongere doelgroep dan de oorspronkelijke Kikker-prentenboeken. In 'Kikker gaat zwemmen' (2019) boft Kikker dat hij zo goed kan zwemmen. Want dat geldt niet voor al zijn vriendjes. Haas is bang voor water. Maar Kikker en Rat willen hem graag leren zwemmen. In 'Kikker gaat logeren' (2017) wil Beertje graag bij Varkentje logeren. Kikker brengt hem weg. Beertje eet lekkere poffertjes en speelt de hele avond. Maar als hij naar bed gaat, mist hij Kikker. Zal Kikker hem ook missen? In het derde verhaal, 'De picknick van Kikker' (2014), blijken alle lekkere dingen die de vrienden hadden verzameld voor hun picknick ineens te zijn verdwenen. Gelukkig vindt Rat de dief en kan het feest toch nog doorgaan. In de steeds spreadvullende illustraties staat de korte tekst in een zwarte, schreefloze letter. Mooie, stevig uitgevoerde en zware bundel met aantrekkelijk, kleurrijk omslag. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025882228

Titel Je allereerste verhalen van Kikker
Uniforme titel Kikker gaat zwemmen Kikker gaat logeren De picknick van Kikker
Secundaire auteur Max Velthuijs
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2023
Overige gegevens 46 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk: 2021 - Bevat: Kikker gaat zwemmen ; Kikker gaat logeren ; De picknick van Kikker. - Oorspronkelijke uitgave: 2019, 2017, 2014
ISBN 9789025882228
PPN 441783961
Thematrefwoord Zwemmen ; Logeren ; Picknicken
Taal Nederlands