De wind en wij
Boek

De wind en wij ([2024])/ Kristof Devos & Claudia Jong

De wind brengt een meisje en een groot, harig wezen bij elkaar. Ze gaan samen spelen, worden onafscheidelijk en beschermen elkaar. Op een dag zijn ze uitgespeeld. De wind brengt iets naar het meisje. Is het tijd om te vertrekken? Prentenboek met poëtische tekst en tekeningen in rustige, sobere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De wind neemt een meisje in een geel jasje en oranje jurkje mee en brengt haar naar een groot wezen, lijkend op een luiaard. Het buigt zich over haar heen en ze voelen een connectie. Ze gaan een verbintenis aan, dag en nacht. Ondertussen blaast de wind door, in beeld gebracht door de wervelende stroom oranje en gele herfstbladeren die hen omarmen. Op een dag zijn ze uitgespeeld. Prachtige cirkelvertelling over verbinden en loslaten in een mooi samenspel tussen de poëtische tekst en de expressieve beelden. Met een beperkt kleurenpalet van zwart-wit-grijs en gele en oranje accenten, wordt het verhaal verbeeld met fijne potloodtekeningen. Meestal spreadvullend om langer bij stil te staan en een enkele keer met meer handelingen op een pagina. De zwarte schreefloze tekst wordt afgewisseld met gekleurde tekst (met schreef) om woorden extra te benadrukken. En soms zijn woorden niet nodig. De illustraties van dit prentenboek vielen al voor publicatie internationaal in de prijzen. Dit is het derde prentenboek van Kristof Devos en Claudia Jong na o.a. het ontroerende 'Nooit is voor altijd'. Heruitgave (27 cm) is kleiner van formaat dan het origineel (34 cm). Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462917859

Titel De wind en wij
Auteur Kristof Devos
Secundaire auteur Claudia Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Eke : De Eenhoorn, [2024]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst Claudia Jong, illustraties & verhaalidee Kristof Devos - Oorspronkelijke uitgave in groter formaat (34 cm): Wielsbeke : De Eenhoorn, (c)2020
ISBN 9789462917859
PPN 44185138X
Thematrefwoord Wind ; Vriendschap ; Afscheid ; Vergankelijkheid
Taal Nederlands