Een fiets voor Muli
Boek

Een fiets voor Muli ([2024])/ Catherine Anen, Christine Majerus, vertaling [uit het Luxemburgs]: Lonneke Uneken, Erik Daling en Terence Van Driel ; redactie: Annemarie Prins

Mia en haar knuffel Muli doen alles samen. Muli wil graag leren fietsen, maar er is geen fiets te vinden waar hij op past. Totdat opa een fiets voor hem maakt. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mia en haar knuffel, de ezel Muli, doen alles samen, zoals eten, slapen, tekenen en fietsen. Muli wil graag zelf fietsen, maar er is geen fiets te vinden waar hij op past. Tot ze bij opa en oma gaan logeren en opa een fiets voor hem maakt. Eindelijk kan hij zelf met Mia gaan fietsen. Een oblong prentenboek met op iedere pagina een illustratie en een tot vijf regels tekst. De teksten zijn gezet in vlotte schrijfletters en geven een aanvulling op de prenten. De zinnen zijn kort en bevatten geen moeilijke woorden of begrippen. De illustraties zijn in een vlekkerige gekleurde achtergrond gezet, waarbij de personen en voorwerpen getekend zijn met zwarte inkt en ingekleurd met rustige kleuren. De tekenstijl is opvallend, zonder veel details en uitwerkingen. In de illustratie waar opa aan het werk is, zie je hem vier keer afgebeeld aan dezelfde werkbank. De illustraties geven een mooi beeld van het verhaal. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493341197

Titel Een fiets voor Muli
Auteur Catherine Anen
Secundaire auteur Christine Majerus ; Lonneke Uneken ; Annemarie Prins
Type materiaal Boek
Uitgave [Brugge] : Van Driel, [2024]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 31 cm
Annotatie Vertaling van: E vëlo fir de Muli. - éditions revue, (c)2022
ISBN 9789493341197
PPN 441938485
Thematrefwoord Fietsen (werkwoord) ; Vriendschap
Taal Nederlands