Het schild van Achilles
Boek

Het schild van Achilles ([2023])/ Roger Seiter, Marc Jailloux, Jacques Martin, inkleuring Florence Fantini ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

De avonturier Alex treedt in de voetsporen van de Griekse held Achilles. Samen met zijn vriend Enak moet hij een complot tegen Caesar verijdelen en voorkomen dat Griekenland in opstand komt. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Een historisch avonturen-stripverhaal in de serie 'De avonturen van Alex' waarin Alex in de voetsporen van treedt van de Griekse held Achilles. Op Ithaka ontdekt Arbaces een amfora met perkamenten die de locatie van het graf van Achilles aanwijzen. Volgens de legende zou iedereen die zijn wapens draagt als leider erkend worden. Arbaces wil de wapens vinden om te zorgen dat Griekenland eindelijk tegen Rome in opstand komt. Met Pompeius en Caesar die op gespannen voet staan in Thessalië, is dit het perfecte moment. Alex verlaat intussen samen met zijn vriend Enak Egypte. De twee worden opgewacht door Caesars mannen, die hem vragen hen te helpen tegen het complot van Pompeius. Aangekomen in Griekenland moeten de helden het complot verijdelen en voorkomen dat het land in opstand komt. Ballonstrip met semi-realistische kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar. Marc Jailloux (Gironde, 1973) is een Franse stripauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789030378006 | 48 pagina's

Titel Het schild van Achilles
Auteur Marc Jailloux
Secundaire auteur Roger Seiter ; Jacques Martin ; Florence Fantini ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, [2023]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789030378006
PPN 441397611
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid
Taal Nederlands