Hof van wonderen
Boek

Hof van wonderen ([2024])/ Victor Dixen, vertaald uit het Frans door Marga Blankestijn ; plattegrond en illustraties Misty Beee

Jeanne, nu een van de lijfwachten van de ondode Lodewijk XIV, moet een ondergrondse vampier ombrengen zonder dat haar ware identiteit wordt ontdekt. Met zwart-witillustraties en -kaarten. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een YA fantasyverhaal uit de serie 'Vampyria'. In dit vervolg op 'Hof van Schaduw'* is Jeanne officieel een lijfwacht van Lodewijk XIV, die nu als vampier al drie eeuwen over Europa heerst. Onder een valse naam plant ze echter de val van het Magna Vampyria. Ondertussen heerst er een mysterieuze vampier over een hof van ghouls en andere gruwelen diep onder Parijs. Wanneer de Schaduwkoning zijn lijfwachten stuurt om deze wezens voor zijn leger te winnen, moet Jeanne de ondergrondse vampier zien te doden zonder haar ware identiteit te onthullen. Spannend en sfeervol geschreven. Met zwart-witillustraties en -kaarten. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar. Victor Dixen (1979) is een Franse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Hij won eerder de prestigieuze Grand Prix de l'Imaginaire.

Specificaties

Nederlands | 9789021037929 | 444 pagina's

Titel Hof van wonderen
Auteur Victor Dixen
Secundaire auteur Marga Blankestijn ; Misty Beee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, [2024]
Overige gegevens 444 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: La cour des miracles. - Paris : Éditions Robert Laffont, (c)2021. - (Vampyria ; 2)
ISBN 9789021037929
PPN 440361230
Genre science-fiction - griezelverhaal - historische roman
Thematrefwoord Vampiers ; Louis XIV (koning van Frankrijk)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vampyria
Boek

Vampyria (2023-...)

vol. 2
Uitgeleend
Victor Dixen