Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De dragers van het eikenblad
Boek

De dragers van het eikenblad (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Als het lente wordt, kunnen Will en Evanlyn eindelijk ontsnappen uit Skandia. Dan wordt Evanlyn ontvoerd door mysterieuze ruiters die het op de Skandiërs hebben gemunt. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Will, Arnaut en prinses Evanlyn raken betrokken bij de strijd om Skandia. Ze helpen hun voormalige vijanden in de oorlog tegen de krijgzuchtige Temujai-strijders. Vierde deel uit de serie 'De Grijze Jager'. Deze fantasy-reeks heeft over de hele wereld een enorme schare enthousiaste fans. Ook dit boek biedt de lezers weer veel spanning en actie, plus een grote veldslag als besluit. In bijna elk hoofdstuk wordt strijd geleverd of worden plannen gemaakt voor vernuftige krijgslisten. Buiten spanning biedt het boek echter niet veel meer. De auteur heeft zo veel tijd nodig voor het beschrijven van wat er zich afspeelt, dat hij nauwelijks aandacht heeft voor de beweegredenen van zijn personages of het beeldend uitwerken van zijn fantasiewereld. Het taalgebruik van de vertaling is vaak houterig, soms zelfs oubollig, bijvoorbeeld als de schrijver zijn heldentrio 'onze vrienden' noemt. De titel heeft betrekking op het insigne van de Grijze Jagers (een eikenblad), maar heeft weinig betrekking op het verhaal. Bevat een landkaart. Om het verhaal goed te kunnen volgen, is het wenselijk de delen op volgorde te lezen. Heruitgave als paperback*. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025744069 | 327 pagina's

Titel De dragers van het eikenblad
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Zesendertigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 327 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2008 - Vertaling van: The oakleaf bearers. - Scoresb, VIC [etc.] : Random House Australia, (c)2006. - (Ranger's apprentice ; b. 4)
ISBN 9789025744069
PPN 44185155X
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 4
Uitgeleend
John Flanagan